pátek 19. února 2016

Baby boomer nehty krok po kroku

U baby boomeru postupujeme jako při klasické modeláži až do modelace C-čka.
1) Spilujeme vlastní nehet pilníkem 180.

2) Naneseme na celý nehet primer a necháme zaschnout.

3) Dáme slabou vrstvu průhledného UV gelu a vytvrdíme v UV lampě cca 1,5minuty.


4) Na výpotek průhledným gelem vytvaruje C-čko a vytvrdíme 2minuty.


5) Setřeme výpotek a spilujeme lesk (upravíme tvar nehtu).



6) Naneseme bílý gel na špičku nehtu a od půlky bílého gelu štetcem táhneme k lůžku nehtu do ztracena. Vytvrdíme v UV lampě.



7) Na nesetřený výpotek nanášíme hnědou kamufláž MASKED přes celý nehet, očistíme si štětec a stíráme kamufláž z půlky špičky tak, aby na ní byla menší vrstva než na zbytku nehtu. Jakmile jsme spokojeni, vytvrdíme v UV lampě.




8) Výpotek opět nestíráme a na celý nehet naneseme french pink gel. Vytvrdíme v UV lampě.



9) Nehet přetřeme Quick finishem a můžeme dozdobit kamínky. Vytvrdíme v UV lampě, opět přetřeme quick finishem, vytvrdíme a po setření výpotku jsou nehty hotové :)



10) Výsledek za tu péči stojí :)







čtvrtek 4. února 2016

Proč gelové nehty nedrží??

Každý s modeláží jednou začne a žádný učený z nebe nespadl. Vytrvejte!

I já jsem před 15 lety začínala, zakoupila jsem sadu na gelové nehty a s minimem informací se pustila do modeláže nehtů s tím, že to přeci musí být hračka.

Po několika neúspěšných a zdlouhavých modelážích jsem gelovou sadu odložila a později prodala. Chyba. Tenkrát jsem neměla čas ani chuť, na nehty začala chodit a teď toho "lituji"..Před pár měsíci jsem se rozhodla, že si je začnu dělat sama a povedu tento blog. Budu sem vkládat fotonávody, videa, budu sledovat dění ve světě a novinky a budu dělat recence na zboží, které na sobě sama nejdřív vyzkouším. Jen tak přidám do sortimentu kvalitní zboží :) Myslím, že je to dobrý nápad :)

Takže, chce to cvik a výdrž. Pokud nehtíky dělat chcete, vydržte, výsledek se dostaví.

Uvedu Vám zde pár rad pro začátek, které jsem během svého podnikání nasbírala, ulehčím Vám práci a ušetřím čas složitým hledáním na internetu.

1) 1 hodinu před modeláží gelových nehtů si nemyjte ruce, mějte je čisté a suché.

2) Spilujte nehet tak, aby se nelesknul. Netlačte, jen lehce spilujte lesklou vrstvu. Ideálně pilníkem s hrubostí 180.  Oprašte nebo přetřete nehet cleanerem, abyste se ujistili, že je lesk z nehtu pryč.

3) Nezapomínejte na primer, je to nejdůležitější krok k úspěšné modeláži, odmastí nehet, aby gel k nehtu přilnul. Používá se před lepením tipů či nanášením gelu. Nechte ho řádně zaschnout.

4) Přejděte k modeláži gelových nehtů, soustřeďte se, aby gel nezatekl ke kůžičce. Pokud se tak stane, odstraňte ho pomerančovým dřívkem ještě než jej dáte vytvrdit do UV lampy. Toto je častý problém. Dejte na to pozor!
Co to způsobí? Nehet roste a je pomocí gelu v kontaktu s kůžičkou, pod gel se dostane vzduch a nehty se odlupují.

5) Dělejte zámečky! Gel přetáhněte i přes konec nehtu, aby byl gelem překryt i vlastní nehet a neodchlipoval se od gelu.

6) Tloušťka - vrstvu gelu přizpůsobte namáhavosti gelových nehtů.

Pokud se budete řídit těmito rady, jste na cestě k úspěchu. Jen tak Vám gelové nehty vydrží do příštího doplnění a budete se moci zaměřit na zdokonalování, ať už zkrácení doby modeláže nehtů či zlepšení v oblasti zdobení nehtů.

7) Dělají Vám Gel laky nebo barevné gely po vytvrzení bublinky? Dejte příště slabší vrstvu a bude po problému ;-)

Přeji Vám mnoho úspěchů a vždy, když si nebudete vědět s něčím rady, obraťte se na mě. Ráda Vám poradím, aby se Vaše práce stala Vaším koníčkem.

Denisa Purkytová

Tvary gelových nehtů

Mnoho z Vás se chystá na své první gelové nehty a nebo potřebujete změnu a proto se rozhodujete nad tvarem nehtu.
Samotný tvar určitě vypovídá o povaze člověka, někdo má rád extravagantní nehty, někdo naopak volí usedlejší. Často jsou i tvary nehtů podmíněny věkem.
Níže Vám představíme nejoblíbenější tvary nehtů.
 
                                              Odvážnější si mohou troufnout třeba na tohle :)

Návod na modeláž nehtů jednofázovými gely s použitím tipů

1) Přírodní nehet je kleštičkami krátce zastřihnutý. Očistíme jej čističem nebo desinfekcí rukou pomocí buničiny, naneseme změkčovač kůžiček, necháme působit a zatlačíme kůžičku.

2) Plochu přírodního nehtu zdrsníme pilníkem 100/180.

Nehet má vypadat jako by byl poprášen bílým práškem. Oprášíme kartáčkem (správné zpilování poznáme tak, že po oprášení je nehet bez lesku). Poté na přírodní nehet naneseme Primer a necháme cca 2 minuty zaschnout.
3) na každý nehet se dle velikosti vybere umělý tip

4) do spodní části tipu kápneme lepidlo a přitiskneme na nehet tak, aby byl vytlačen vzduch (tip se lepí na konec nehtu, dle drážky).

5) gilotinou provedeme zkrácení nehtu na
požadovanou délku

6) Poté pilníkem zbrousíme umělý tip tak, aby zmizel veškerý lesk a přechod mezi umělým a vlastním nehtem. Na snadnější odstranění přechodu můžete použít tekutý pilník.

7) Na takto upravený nehet přichází první vrstva gelu ( v tomto případě čirého). Nejčastěji se používá štětec číslo 4. První vrstvu gelu naneste na střed a postupujte směrem ke konci nehtového tipu. Rolujte gel zpět na střed. Nakonec gel roztáhněte kolem nehtového lůžka.

8) K vytvrdnutí gelu dochází v UV lampě (2-3 minuty) - po každém vytvrdnutí musíme nehet otřít cleanerem (odstraňovačem výpotků), aby se odstranil jeho přebytek a nehet tak nelepil.

9) Po vytvrdnutí první vrstvy gelu a očištění Cleanerem opilujeme nehet do požadovaného tvaru a následně přichází na řadu špička vymodelovaná bílým gelem a opět vytvrdit v UV lampě a otřít cleanerem.

10) Další menší vrstva růžového gelu nebo konečného lesku a opět vytvrdit do UV lampy a přetřít cleanerem.

Nakonec vyživíme kůžičku nehtovým olejíčkem a ošetříme ruce krémem.

11) Takto mohou vypadat krásně upravené nehty.
 Budeme velice rádi, když vložíte fotečky nehtů pro inspiraci ostatním do tohoto fóra - gelové nehty fotogalerie 2015
Přeji Vám mnoho úspěchů a vždy, když si nebudete vědět s něčím rady, obraťte se na mě. Ráda Vám poradím, aby se Vaše práce stala i Vaším koníčkem.
Denisa Purkytová

Špičaté nehty - stilleto

Fotonávod od paní Habartové
1) úprava přírodních nehtů. Zatlačení kužičky zmatnění nehtu.
2) nalepení tipů ve tvaru stileta zmatnění povrchu
3) vytvoření lůžka pomocí make-upu
4) nanesení třpytek na špičky a pogelovaní celého nehtu
5) dotvarování gelových nehtů a malování akrylovými barvami čárky
6) domalování květin technikou one stroke a domalování detailů
7) hotové gelové nehty + olejíček
8) hotové gelové nehty

Nehty od vietnamců - převzato z žena-in.cz

Nehty od Vietnamců = nebezpečný hazard se zdravím!

Také jste podlehla levným umělým nehtům v nail artech, které povětšinou vlastní naši vietnamští spoluobčané? Já ano, a až do nedávna jsem se tím hlouběji nezabývala - rychlost a cena hovořily v prospěch vietnamských manikérek. Po otřesné zkušenosti se ale můj názor radikálně změnil! Víte vůbec, jaký zdraví škodící materiál vám na vaše nehty aplikují?
Vietnamských nail artů po celé republice přibývá jako hub po dešti. Stále více českých žen se nechává zlákat rychlostí a předně cenou. Také jsem do nedávna mezi jejich zákaznice patřila. Svůj názor jsem ovšem přehodnotila poté, co jsem viděla zdevastované ruce své kamarádky a začala jsem pátrat, jak je možné, že její nehty jsou v takovém stavu. Pokud jste jejich stálou zákaznicí, nebo se do nehtového studia chystáte, měla byste zpozornět a číst dále...

Zisk je zisk, zdraví je druhotné!

Asijská nehtová studia se snaží vydělávat na tom, že porušují zákony i normy. Při modelování nehtů totiž používají toxický materiál, který je zakázaný v USA, a již i u nás v Evropě. Materiál, který k vytvarování nehtů pořizují, je opravdu mnohonásobně levnější než ten, který používají certifikovaná nehtová studia. Asijští „nehtaři“ totiž pracují s materiály, které obsahují leptavý a vysoce agresivní methylmetacrylát (MMA), který je typický svým odporným zápachem a je obsažen v akrylátu. Po aplikaci tohoto materiálu navíc naše nehty velmi rychle žloutnou.


Co je MMA?

Když jsem se pídila, co je methylmetacrylát (MMA), nestačila jsem se divit! Dozvěděla jsem se, že hlavní materiál, s nímž se v těchto studiích pracuje, se používá předně ve stavebnictví, lepí se s ním lodě, dlaždice, a též se s ním spojují betonové části. Proto jsou naše umělé nehty po jeho nanesení tak „zázračně“ pevné.

Následky používání MMA

Po aplikaci na nehtová lůžka tato látka samozřejmě velmi snadno proniká do našeho těla, může způsobovat dýchací obtíže, podráždění sliznic, nahromadění vody v plicích. Navíc vyvolává alergie, způsobuje ekzémy, kožní vyrážky, dráždí oči, má vliv na plodnost a hlavně způsobuje rakovinu!

Jak MMA ničí naše zdraví?

Jelikož tato látka naleptává nehtovou ploténku, může velmi snadno dojít k zánětlivým onemocněním, plísním i deformaci nehtů. Vzniklými oděrkami, ke kterým při modelování nehtů velmi často dochází, mohou do našeho těla prostoupit nejrůznější infekce. Pokud nejsou brusky před naší návštěvou desinfikovány, hrozí nám všemožné nákazy, od žloutenky počínaje, po HIV konče. Nikdy totiž nemůžeme vědět, jaké choroby má zákaznice, která byla na našem místě před námi.

Důkaz místo slibů

Má kamarádka, která byla minulý týden u své „oblíbené“ vietnamské pracovnice, má své nehty v tomto stavu, je neschopna jakékoliv činnosti a prožívá opravdu ukrutnou bolest. Foto, které není neobvyklým případem, hovoří za vše!
fff
Zdroj foto: Adéla Hiclová
Neničme si své zdraví, Ženy-in, a raději si připlaťme!

Parafínový zábal pro Vaše ruce a nehty

Trpíte na záděrky a suchou kůži, nebo chcete jen svým rukám dopřát luxusní odpočinek a výživu? Pak pro Vás mám parafínový zábal. Vyživuje a zpevňuje kůži, uvolňuje svaly a prohřívá kůstky. Dá se udělat i na nohou při pedikúře se stejným postupem.
Budete potřebovat:
Parafínovou vanu s rozpuštěným parafínem,
Desinfekci na ruce,
Pár igelitových rukavic,
Pár froté rukavic

Postup:
Postříkejte ruce desinfekcí, po zaschnutí roztáhněte prsty u ruky (aby se Vám zaschlým parafínem neslepovaly a parafín se dostal všude), ponořte po zápěstí do parafínu, ale nesetrvávejte. Znovu vynořte a takto ponořte dohromady 3x. Poté ruku rychle vložte do igelitové rukavice, následně do froté a minimálně deset minut relaxujte.
Sundejte froté rukavice, igelitová se odstraní i s parafínem. Použitý parafín nevracíme do vany!!!!! (obsahuje už částice odumřelé a suché kůže)
Ruce jsou po zábalu velmi jemné, vyživené a kůže je pružná.

Gelové nehty v salonu, u vietnamců nebo doma?

Mnoho žen, které chtějí mít upravené nehty a ruce se zpočátku rozhodují o tom, jak jich docílit. Zda navštívit nehtařku, vitenamce a nebo si zakoupit sadu na gelové nehty domu.
Vím, že jsou vietnamci nejlevnější, ale prosím Vás, za mě určitě netařka a nebo domácí sada!
Návštěvou vientamských nail studií vážně ohrožujete Vaše zdraví.
Více se můžete dočíst v našem článku zde
Pokud se tedy rozhodujete mezi nehtovým studiem a sadou na gelové nehty, rozhodující bude v tomto případě cena, kvalita a čas.
V nehtovém studiu si za nehty připlatíte, avšak budou krásné a hotově během 1-2 hodin.
Pořizovací cena sady na gelové nehty je vyšší než jedna návštěva studia, ale během 2-3 návštěv se Vám to vrátí. Se sadou se z počátku trochu potrápíte.
Za prvé se budete zabývat tvorbou nehtů klidně i půl dne a za druhé nebudou vypadat jako ze salonu. Možná Vám i po pár dnech odpadají :D
Nebojte, je to naprosto normální, snad každý takto začínal a kam až se vypracoval..Chce to trpělivost! Když vydržíte a budete trénovat, budete mít v brzké době nehtíky třeba i lepší, než ze salonu :)

Nevzdávejte to.
Držím palce.
Denisa Purkytová

Nehty v zimě

Jak jistě víte, v zimním období jsou ruce více náročné na údržbu.
Proto by se touto dobou mělo o ruce pečovat častěji.
Zde nabízím pár základních rad:

Ruce by měly být pod stálou ochranou, základem je nošení rukavic již v této době.
Další druh ochrany je krém, na ruce by se měla minimálně dvakrát za den nanést ochranná vrstva krému. Pozor!! Krém nesmí být založen na hydratační bázi!! Doporučuji krém na ruce a nehty s olivovým olejem z naší nabídky.
Potom doporučuji jednou týdně udělat zábal, je to velice jednoduché. Můžete použít masku na obličej, nebo hutný mastný krém, opět vše bez hydratace!! Nanesete větší vrstvu na ruce a dáte do igelitových sáčků, poté zabalíte do ručníku a necháte 15-20 min působit. Je to velice efektivní, procedura, můžete ji provést například večer u oblíbeného seriálu a relaxovat. Po sundání ruce neomývejte, pouze vytřete, např: ručníkem.

Další rada je parafínový zábal, jak vidíte v naší nabídce! Toto doporučuji, protože dojde i k příjemnému prohřátí. Před použitím parafínu zlepšíte efekt tím, že si opět nanesete vrstvu krému nebo masky na ruce poté 1-3 krát ponoříte do parafínové lázně a nakonec zabalíte do igelitových rukavic nebo sáčků a do ručníku.
Péče o kůžičku kolem nehtu, je také velice důležitá, kdykoliv máte čas, je dobré mít po ruce olejíček a lehkými tahy vmasírovat do kůžičky. Zabere to chvilku času a je to velice nenáročné, zato efektivní a Vaše ruce Vám budou vděčné! Doporučuji olejíčky se sušenými kytičkami, krásně voní a balení vypadá perfektně.
Pokud se budete držet těchto rad, věřte, že vaše ruce budou perfektní i za mrazivých měsíců.

Jak odstranit nehty bez pilování a chemikálií?

Určitě jste často přemýšlely, jak odstranit odchlipující se umělé nehty bez zdlouhavého pilování nebo různých chemikálií.
Máme pro Vás vychytávku :) Odstraníte jej bezbolestně a během minutky pomocí tipu ;-)
Zde je fotonávod:
Odchlipující se tip - nehet
Zasuňte pod něj tip odpovídající velikosti nehtu lepící ploškou napřed
Jemně vsunujte tip krouživými pohyby stále níž a níž
Nelekejte se, když po odstranění dopadne Váš nehet takto. Jedná se o zbytky lepidla
Lehkým zabroušením jemným pilníkem lepidlo téměř odstraníte
Po nanesení olejíčku na nehty nikdo nic nepozná :) (olejíček nepoužívejte, pokud budete nehet opět modelovat, gel by vám kvůli mastnotě nepřilnul).